Fagforberedende kurs i Renholdsoperatørfaget

Et fagbrev gir mange fordeler og trygghet i arbeidshverdagen for medarbeider og arbeidsgiver.

Kurset gir deg den kunnskapen du trenger for å bli tryggere i jobben din og sikrer at du har den faglige  kompetansen du trenger for å utføre oppgavene dine med god kvalitet.

Vil du lære mer om hvorfor du gjør som du gjør i jobben din?

Ønsker du å bidra til godt inneklima for deg selv, dine kolleger og kunder?

Har du allsidig erfaring innen renhold og har lyst til å dokumentere kunnskapen din?

Har du ønske om å tjene mer?

Svarer du ja på disse spørsmålene så er dette kurset riktig for deg.


For å bli Renholdsoperatør så stilles det noen krav

  1. Bestå teorieksamen - en 5 timers skriftlig eksamen der du skal vise for sensor at du forstår fagstoffet fra pensum. Her er det tillatt med hjelpemidler som fagbøker og notater fra gjennomført Fagforberedende kurs i Renholdsoperatørfaget. Det arrangeres 2 eksamener pr. år i regi av Fylkeskommunen - en i slutten av mai og en i slutten av november.
  2. 5 års praktisk erfaring - i 100% stilling som renholder og dette må dokumenteres i form av attest fra arbeidsgiver(e)
  3. Bestå fagprøve - en 3 dagers praktisk eksamen der du skal vise for sensor at du har den kunnskapen du trenger for å bli fagarbeider

Om kurset

Målet med kurset er at du skal stå godt rustet til å gjennomføre og bestå teorieksamen. Det er viktig at det ikke går for lang tid mellom bestått teorieksamen og den praktiske eksamen, da det lett å glemme endel av det man har lært. Det anbefales at man har minimum 3,5 års praktisk erfaring fra renhold i 100% stilling før man starter på Fagforberedende kurs. Da blir det ikke så lang ventetid til man fyller praksiskravet på 5 år for å gå opp til fagprøven. Deltakerne må ha gode norsk kunnskaper både muntlig og skriftlig, da det er mye fagstoff vi skal gjennom.

Pensum for kurset er bøkene av Else Liv Hagesæther

Renhold - grunnmoduler (ISBN 978-82-584-0626-3)

Renhold - fagbrevmoduler (ISBN 978-82-584-0626-3)

Gjennomføring av kurset

Kurset har en varighet på 100 timer og går over en periode på ca. 8 måneder.

  • Oppstart vår - teorieksamen i november
  • Oppstart høst - teorieksamen i mai
  • Én samling pr. uke med 3 timer undervisning
  • Det forventes at deltakerne jobber godt med fagstoffet mellom samlingene med lesing og lekser, slik at man får så godt læringsutbytte som mulig
  • Antall deltakere pr. kurs er maks 12, dette for å sikre god kvalitet og individuell oppfølging av hver enkelt deltaker. 
  • Det legges opp til en aktiv undervisningsform med gode diskusjoner, humor, erfaringsdeling og gruppeoppgaver.
  • Man er på kurs for å lære og du kan være trygg på at det ikke finnes dumme spørsmål. Lurer du på noe, er det bare å spørre - det er helt sikkert noen andre som lurer på det samme.

Etter bestått teorieksamen får alle kursdeltakere tilbud om bistand til forberedelser til den praktiske fagprøven. Her vil det være forskjellige behov og avtaler gjøres med hver enkelt deltaker mot slutten av kurset.